Recept
« Terug naar recepten
Poulet Basquaise
PT30M
Poulet Basquaise
Een heerlijk poulet basquaise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Deonart
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poulet Basquaise te bereiden
1. Kruid kip met zout en peper en doe door de bloem.
2. Bak kip lekker bruin en knapperig en haal uit pan en doe in een grote stoofpan.
3. Fruit nu de uien tot gekleurd en voeg knoflook toe, fruit even mee.
4. Doe champignons en paprika erbij en bak op hoog vuur even aan en voeg tomaten en wijn erbij met kruiden (behalve peterselie) erbij.
5. Doe cayennepeper erbij en breng goed aan kook.
6. Verdeel dit mengsel over kip in stoofpan en stoof kip met deksel op pan 20 min.
7. Erna de deksel afhalen en nog een half uur verder inkoken op zacht vuur, terwijl je af en toe het gerecht van de bodem losmaakt om niet te laten aanbranden en er een dikke saus ontstaat.
8. Garneer met verse peterselie die je even door het gerecht mengt.
9. Serveer direct.
2. Bak kip lekker bruin en knapperig en haal uit pan en doe in een grote stoofpan.
3. Fruit nu de uien tot gekleurd en voeg knoflook toe, fruit even mee.
4. Doe champignons en paprika erbij en bak op hoog vuur even aan en voeg tomaten en wijn erbij met kruiden (behalve peterselie) erbij.
5. Doe cayennepeper erbij en breng goed aan kook.
6. Verdeel dit mengsel over kip in stoofpan en stoof kip met deksel op pan 20 min.
7. Erna de deksel afhalen en nog een half uur verder inkoken op zacht vuur, terwijl je af en toe het gerecht van de bodem losmaakt om niet te laten aanbranden en er een dikke saus ontstaat.
8. Garneer met verse peterselie die je even door het gerecht mengt.
9. Serveer direct.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jennypiet zegt:
Vera Kroeze zegt: