KookJij

Poulet Basquaise

Een heerlijk poulet basquaise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Deonart
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Poulet Basquaise te bereiden

1. Kruid kip met zout en peper en doe door de bloem.
2. Bak kip lekker bruin en knapperig en haal uit pan en doe in een grote stoofpan.
3. Fruit nu de uien tot gekleurd en voeg knoflook toe, fruit even mee.
4. Doe champignons en paprika erbij en bak op hoog vuur even aan en voeg tomaten en wijn erbij met kruiden (behalve peterselie) erbij.
5. Doe cayennepeper erbij en breng goed aan kook.
6. Verdeel dit mengsel over kip in stoofpan en stoof kip met deksel op pan 20 min.
7. Erna de deksel afhalen en nog een half uur verder inkoken op zacht vuur, terwijl je af en toe het gerecht van de bodem losmaakt om niet te laten aanbranden en er een dikke saus ontstaat.
8. Garneer met verse peterselie die je even door het gerecht mengt.
9. Serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Vera Kroeze

Vera Kroeze zegt:
Er staat nergens wanneer de hamblokjes toegevoegd moeten worden
jennypiet

jennypiet zegt:
Lijkt me overheerlijk!!! Ben niet zo'n snelle in de keuken, dus zal ik er langer over doen. Maar zeer zeker zal ik dit gerecht maken!!!!:)