Recept
« Terug naar recepten
Witte bonenchili met spekjes en gedroogde tomaten
PT20M
Witte bonenchili met spekjes en gedroogde tomaten
Een leuke en lekkere variatie op de welbekende chili con carne. De spekreepjes worden gebakken in de olie van de gedroogde tomaatjes. De piccadillo-kruiden en de jalopeno-pepers geven een lekkere en pittige smaak aan het deze chili.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte bonenchili met spekjes en gedroogde tomaten te bereiden
- Verhit 2 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem en bak de spekblokjes knapperig en bruin. Voeg de ui, knoflook, gedroogde tomaten, jalapenopepers en picadillo-kruiden toe en bak alles plm. 5 minuten op laag vuur tot de ui glazig is. Voeg de tomatenpuree en de stukjes paprika toe en bak alles – onder af en toe omscheppen - op een lage warmtebron nog plm. 10 minuten zodat de paprika's lekker zacht worden. Meng de witte bonen en de tomatenblokjes door het mengsel in de pan. Kruid alles met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
- Verwarm de bonenschotel goed door en garneer met gehakte peterselie..
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met een salade en/of gebakken aardappelen. Smaakt ook lekker in een wrap