Dit recept kun je ook in de slowcooker maken. Volg dan het recept vanaf *** (zie bereidingswijze !)
De stoofpot zet je dan plm. 4 uur op low.
Dit hele lekkere stoofpotje kun je zeker een dag tevoren maken. De smaken trekken er dan nog beter in. Lekker met aardappelen, aardappelpuree. Maar ook pasta of rijst zijn er lekker bij.
Recept
« Terug naar recepten
Bourgondisch stoofpotje met hamlappen
PT25M
Bourgondisch stoofpotje met hamlappen
Dit lekkere romige stoofpotje heb ik gemaakt van hamlappen, sjalotjes, knoflook, winterpeen en champignons en aan het eind afgemaakt met crème fraîche. Ook heel geschikt voor de slowcooker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bourgondisch stoofpotje met hamlappen te bereiden
- Verhit de olie in de hapjespan. Bak hierin eerst de spekreepjes. Als die wat bruin worden voeg je het vlees hieraan toe. Bak het vlees rondom bruin. Kruid het vlees met peper en zout.
- Voeg dan de sjalotjes, het laurierblad en de knoflook toe. Bak een paar minuten al omscheppend mee.
- Doe de wortelen erbij. Roer de gedroogde tijm erdoor en blus af met de
droge witte wijn. Breng aan de kook laat de witte wijn zoveel mogelijk inkoken.
Voeg de vleesbouillon toe. - *** Laat de stoofpot op een lage warmtebron plm. 45 zachtjes sudderen.
- Verhit de boter in de koekenpan. Bak hierin op hoge warmtebron de champignons lichtbruin.
- Doe de champignons in de stoofpot en laat alles nog plm. 5 tot 10 minuten
zachtjes sudderen. - Roer de crème fraîche erdoor. .
- Maak op smaak met een paar druppels worcestersaus en een theelepel
honing of suiker. Garneer met gehakte peterselie.