Dit is zo'n leuk voorgerecht op warme dagen. Je kunt én de gazpacho én het bladerdeeg al ruim tevoren maken. Vlak voor het opdienen de glaasjes vullen en garneren en de bladerdeeghapjes vullen. Ik heb hier atijd veel succes mee.
Ik heb dit voorgerecht een tijdje terug gemaakt voor mijn leesvriendinnen die het allemaal erg lekker vonden.
Recept
« Terug naar recepten
Gazpacho van paprika, tomaat en feta met een bladerdeeghapje
PT20M
Gazpacho van paprika, tomaat en feta met een bladerdeeghapje
Een koud soepje gemaakt van gele paprika en tomaat. Gegarneerd met stukjes feta en tijm. Opgediend in een amuseglaasje of espressokopje. Daarnaast een bladerdeeghapje met roomkaas en kruiden,.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gazpacho van paprika, tomaat en feta met een bladerdeeghapje te bereiden
- Gazpacho: Laat de paprika's uit de pot uitlekken, Verwijder de zwarte stukjes en de zaadjes, snijd ze in blokjes.
- Snijd een kruisje in de tomaat bij het kroontje en dompel hem even in het
kokende water. Dan wat koud water erover, zodat de het vel van de tomaat los komt te zitten. Verwijder het vel en snij de tomaten in parten. Verwijder het zaad en de harde kern van de tomaat. Snij de tomaat in kleine stukjes. - Snij het brood zonder korst in blokjes en doe dat samen met de stukjes
tomaat en de paprika in een hoge beker. - Voeg de olijfolie en balsamicoazijn eraan toe.
- Mix dit fijn met de staafmixer en tot het een mooie gladde massa is geworden.
Maak het geheel op smaak met peper, zout, paprikapoeder en tabasco. - Verdeel de gazpacho over amuse glaasjes of espressokopjes.
- Garneer met de verkruimelde feta en wat verse tijm.
- Bladerdeeghapje: Bladerdeeg ontdooien.
- Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Plakjes bladerdeeg in vieren delen (vierkantjes). 8 vierkantjes bestrijken met water en steeds afdekken met een tweede vierkantje bladerdeeg.
- Eidooier loskloppen en de 8 torentjes bladerdeeg hiermee bestrijken (opletten dat de eidooier alleen de bovenkant bereikt en niet de zijkanten, dan rijst het deeg namelijk niet). Strooi er wat sesamzaad over.
- In het midden van de voorverwarmde oven het bladerdeeg 10-15 minuten bakken. Laten afkoelen. (Kun je goeed een paar dagen tevoren bakken en bewaren in een afgesloten trommel).
- Voor de mousse: Roomkaas ruim tevoren uit de koelkast halen. Roomkaas mengen met bieslook en peterselie.
- Plakjes bladerdeeg horizontaal doormidden snijden. Mousse erop spuiten. Afdekken met dakje waarop de sesamzaad zit
- Serveren met het glaasje gazpacho.