Ik maak dit regelmatig als voorgerecht bij een dineetje met vis. Het is zo gemakkelijk te maken.
In plaats van verse tomaten kun je natuurlijk - om het jezelf gemakkelijker te maken - ook een blikje tomatenblokjes gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Portugese gamba's in tomaten-knoflooksaus
PT20M
Portugese gamba's in tomaten-knoflooksaus
Gamba's of grote garnalen worden gegaard in een lekkere pittige tomaten-knoflooksaus. Snel klaar en verrukkelijk. Een heerlijk voorgerecht of lunchgerecht.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
197 kCal energie
19 Gram eiwit
6 Gram vet
11 Gram koolhydraten
19 Gram eiwit
6 Gram vet
11 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Ooit in een tijdschrift gevonden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portugese gamba's in tomaten-knoflooksaus te bereiden
-
Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Pel de tomaten en verwijder de pitjes en overtollig vocht. Snij de tomaten in kleine blokjes.
Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe. 2 minuten laten sudderen. Dan witte wijn en water erbij. Zout, peper en wat honing of suiker toevoegen. In open pan zachtjes laten sudderen tot een dikke rode saus ontstaat. - Ontdooi de gamba`s (als je diepvries gebruikt). Pel de gamba`s en leg deze in de saus tot ze mooi roze gekleurd en gaar zijn. Bestrooi de saus met de gamba`s met peterselie of basilicum.