Recept
« Terug naar recepten
Trio van meloen een verrassend voorgerecht
PT20M
Trio van meloen een verrassend voorgerecht
Het trio van meloen bestaat uit een meloengazpacho (koud meloensoepje), bladerdeegstengel met rauwe ham en een spiesje met meloen en rauwe ham.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Trio van meloen een verrassend voorgerecht te bereiden
- Meloenen halveren en zaad verwijderen. Met een meloenbolletjessteker 12 bolletjes uit de meloen steken. Schil van de meloen verwijderen en het vruchtvlees door middel van en staafmixer pureren.
- Gepureerde meloen op smaak maken met witte wijn, sherry-azijn, olijfolie, zout, peper en paar druppels tabasco.
- Ondertussen bladerdeeg ontdooien. In 4 repen snijden en aan beide zijden
een reepje rauwe ham leggen. Bladerdeeg tot grove spiraal draaien. Plm.
10 minuten bakken in de op 200 graden voorverwarmde oven. - Meloenbolletjes en opgevouwen plakjes serranoham om en om aan de satéprikker steken.
- Samen op een bordje rangschikken en opdienen. (zie foto)
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
In de zomer, als het mooi weer is maak ik voor onze gasten vaak dit trio van meloen. Ik heb er altijd succes mee. Gemakkelijk te maken en voor het grootste deel goed voor te bereiden. De bladerdeegstengels kun je al dagen van tevoren maken en in een trommel bewaren. Die zijn trouwens ook lekker als borrelhapje.