KookJij

Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)

Heerlijk herfstig en winters gerecht. Deze stevige stoofpot vol tuingroentes (zoals erwtjes, worteltjes, boontjes) en rundvlees is een soort 'stew' vergelijkbaar met de beter bekende Irish Stew en Boeuf Bougingnon. Niet zo beroemd maar daarom niet minder lekker. Ik heb in dit recept gebruik gemaakt van mijn zelfgemaakte Piri-piri-pasta je kunt deze eventueel ook vervangen door sambal of tabasco. TIP: Je kunt dit ook met varkensvlees of kip bereiden.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Portugese stoofpot (Carne à Jardineira) te bereiden

  1. Snij het vlees in dobbelsteentjes, verwarm wat olijfolie in een grote braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
  2. Hak de knoflook en snipper de uien, voeg dit toe aan het vlees en bak het glazig.
  3. Voeg peper, zout, paprikapoeder en de piri piri pasta toe (tabasco of sambal kan ook). Schep alles goed door elkaar.
  4. Doe na een paar minuten het blik tomaten (in stukjes gesneden) de laurierblaadjes en wat fijngesneden peterselie erbij. Schep weer alles door elkaar en laat het weer een paar minuten pruttelen.
  5. Voeg dan de wijn en het bouillon tablet erbij en voeg water uit de waterkoker toe tot het vlees onderstaat. Laat dit op een klein pitje zachtjes sudderen tot het vlees zacht is.
  6. Was en snijd in tussentijd de groenten en aardappelen en voeg deze samen met de erwtjes aan het geheel toe.
  7. Schep alles voorzichtig door elkaar en laat het geheel nog 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  8. Voeg indien nodig nog wat extra water toe.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

https://www.kookjij.nl/recepten/piri-piri-pasta (knippen en plakken)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst