Recept
« Terug naar recepten
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
PT45M
Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa)
Een heerlijke ovenschotel in Portugese stijl voor mensen die eens iets
anders willen dan de eeuwige ovenschotels met kaas en room.
Ik heb in dit gerecht gebruik gemaakt van zoete aardappel omdat deze
veelvuldig gebruik wordt in de Portugese keuken en omdat dit bovendien
een hele gezonde vervanger is voor de 'gewone' aardappel.
De Piri-piri-pasta, die heel erg eenvoudig is om zelf te maken, kan ook
vervangen worden door piri piri kruiden, pittige olie of gewoon door wat sambal.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portugese kipschotel (Frango a Portuguesa) te bereiden
- Snij de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom. Voeg de sojasaus en de piri piri pasta toe, meng het goed door elkaar en laat het even intrekken.
- Schil de aardappelen en snij ze in niet te grote stukken, zet ze met kokend water op en breng ze aan de kook. Als het goed kookt haal je ze van het vuur, giet ze af en laat ze in een vergiet uitlekken.
- Doe olie in een grote Braadpan of wok en fruit hierin de fijngesneden ui, tomaat en knoflook gedurende 5 minuten. Voeg ook de laurierblaadjes en eventueel wat peper en zout toe.
- Voeg de kipstukjes en de in schijfjes gesneden Chorizo toe en bak het nog eens 10 minuten tot de kip gaar is.
- Doe de aardappelen in een ovenschaal en doe het vlees, groentemengsel eroverheen.
- Garneer met de olijven.
- Zet de schaal ongeveer 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
https://www.kookjij.nl/recepten/piri-piri-pasta (knippen en plakken)