Recept
« Terug naar recepten
Spaanse kipstoofpot met chorizo
PT90M
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Een heerlijke stoofpot is voor mij echt
comfortfood. Deze Spaanse kipstoofpot is dan een aanrader want je haalt
er tevens een beetje zonneschijn mee in huis.
Lekker voor erbij: rijst, aardappelen of met brood en natuurlijk een lekkere
salade.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse kipstoofpot met chorizo te bereiden
- Kruid de kip met peper en zout.
- Zet een grote braadpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Als de olie heet is, schroei de kip aan alle kanten bruin (indien nodig in porties), ongeveer 7-8 minuten in totaal. Leg op een bord en zet apart.
- Zet de braadpan terug op middelhoog vuur en voeg de chorizo toe. Bak ongeveer 2-3 minuten de chorizo.
- Voeg de ui en paprika toe en bak tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten). Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
- Doe dan de knoflook, tijm, paprika, komijn en laurierblaadjes erbij. Voeg na 1 minuutje de sherry toe en roer alles goed door elkaar.
- Als de wijn ingekookt is, doe je de kippenbouillon, gepelde tomaten en tomatenpuree in de pan. Schep alles goed door elkaar en doe de kip terug in de pan.
- Breng aan de kook en laat het zachtjes sudderen. Doe het deksel op de pan en laat dit ongeveer 50 minuten koken, of tot de kip gaar is.
- Als de saus na deze tijd nog steeds dun is, verwijder dan de kip en verhoog het vuur tot middelhoog zodat de saus verder kan inkoken.
- Voeg de olijven toe. Zorg ervoor dat alles goed is verwarmd.