Recept
« Terug naar recepten
Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)
PT120M
Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)
Een heerlijk geurende stoofpot uit Spanje. Weer eens een lekkere
afwisseling op de vele stoofpotjes waarvan je nooit genoeg recepten kunt
hebben.
Ik heb afgeleid van een variant die ik op Facebook voorbij zag komen en
heb naar eigen idee aangepast qua ingrediënten en hoeveelheden.
Wat je erbij eet hangt ervan af wat je zelf lekker vind. Ik heb het gegeten
met rijst maar aardappelen, puree of gewoon met een flink stuk grof
bruinbrood is ook erg lekker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Estofado de Carne (Spaans stoofvlees) te bereiden
- Snijd het vlees in blokjes en bak het rondom bruin in de olijfolie. Bestrooi het met peper en paprikapoeder.
- Snij de uien fijn en de paprika in reepjes, hak de knoflook en voeg dit allemaal samen met het blik gepelde tomaten toe aan het vlees. Roer het goed om en laat het even stoven.
- Doe de tijm, laurier, kaneelstokje en in stukjes gesneden Chorizo erbij en schep het weer allemaal goed door elkaar.
- Laat dit geheel weer even stoven en voeg de bouillon en de sherry toe. Laat dit samen op een klein pitje zachtjes ongeveer 2 uur stoven totdat het vlees zacht genoeg is.
- Voeg om het laatste moment de olijven toe en garneer naar wens met peterselie.
- Eet erbij wat je zelf lekker vind, denk daarbij aan rijst, pasta, gekookte aardappelen, puree of een stuk donker brood.