Recept
« Terug naar recepten
Stoere stoof met worst, kapucijners en bier
PT60M
Stoere stoof met worst, kapucijners en bier
Deze stoofpot doet stoer aan door worst, kapucijners en bier te gebruiken.
Toch zul je merken dat de smaken verfijnd zijn. De gerookte paprikapoeder,
katenspek, de jonge kapucijners (velderwtjes) en het bockbier dragen daar
zeker hun steentje aan bij. Er is natuurlijk niks mis mee om gewonere
ingrediënten te gebruiken zoals; normale paprikapoeder, gewone
spekreepjes, de reguliere kapucijners en een ander soort bier. Het is en blijft een stoere stoof die heerlijk smaakt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoere stoof met worst, kapucijners en bier te bereiden
- Snijd de worst in stukjes van 1 tot 2 cm, het spek in reepjes, hak de knoflook en snijd de uien fijn, snijd de paprika in reepjes, de prei in ringen (goed wassen) en de champignons eventueel in tweeën of vieren (de kleinste laat je heel), laat de kapucijners uitlekken.
- Verwarm de olijfolie in een grote stoofpan en bak hierin de stukjes worst en de spekreepjes.
- Voeg de knoflook en uien toe. Schep het goed doorelkaar en voeg daarna het paprikapoeder, laurier en peper en zout toe.
- Schep dit weer doorelkaar en voeg na een paar minuutjes de paprika, prei en de champignons toe.
- Laat dit ongeveer 5 tot 10 minuten stoven en doe er dan de gepelde tomaten (met vocht) en de uitgelekte kapucijners bij.
- Schep dit weer goed doorelkaar en voeg het bier en het bouillonblokje toe. Laat het geheel nog een half uurtje zachtjes stoven, met de deksel op de pan. Er ontstaat nu een mooie ingedikte saus.
- Garneer op het laatst met peterselie.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer er dik gesneden bruin brood, aardappelpuree of frieten bij.