Recept
« Terug naar recepten
Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)
PT30M
Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)
Als je glutenvrije gehaktballetjes moet maken is paneermeel vaak een
probleem. Echter als je een goede kwaliteit gehakt van de slager gebruikt
is het gehakt al droger omdat er geen onnodig water aan toegevoegd is.
Laat dan ook het ei weg en je kunt prima stevige ballen draaien.
Neem wel de ongekruide variant want je voegt zelf je eigen (glutenvrije) mix
van kruiden toe.
De tomatensaus in mijn Basisrecept-tomatensaus
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij) te bereiden
- Tomatensaus:- Was de tomaten (eventueel ontvellen) en hak ze in stukken.- Hak de knoflook fijn en de uien grof.- Hak de basilicum fijn.- Verhit olijfolie en fruit de knoflook en daarbij de uien.- Voeg eerst de verse tomaten en daarna de gezeefde tomaten toe en laat het pruttelen zodat er een mooie saus ontstaat.- Voeg zout en peper naar smaak toe.- Voeg de suiker en de fijngehakte basilicum toe.- Je kunt indien gewenst nog meer olijfolie toevoegen.- Als je liever een gladde saus hebt moet je dit geheel nog even purerenmet een staafmixer.
- Gehaktballetjes:- Doe het gehakt in een kom en meng er alle kruiden doorheen, kneed het goed door en maak stevige balletjes.- Bak ze in de olijfolie rondom bruin en laat ze even nagaren op een klein pitje.- Meng er de tomatensaus doorheen en verwarm deze goed mee.- Schep de balletjes in een schaal en garneer met (fijngeknipte) basilicum.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker voor bij de tapas maar ook prima bij rijst (aardappelen) en groenten.