Een gedeelte van het recept heb ik uit een kookboek met authentieke Siciliaanse gerechten dat ik van mijn vakantie op dit heerlijke Italiaanse eiland heb meegebracht. Wat ik er nog extra aan heb toegevoegd is het geheim dat Angèla (de eigenaresse van het agriturismo) me influisterde net voordat ik afscheid nam. nl. een flinke schep suiker want dat neemt het zurige van de tomaat weg.
De saus kun je makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren en als je
echt veel teveel heb dan vries je een gedeelte in.
Recept
« Terug naar recepten
Basisrecept: tomatensaus
PT20M
Basisrecept: tomatensaus
Deze tomatensaus is een basissaus die niet alleen heerlijk is op pizza en
pasta, maar ook bij hoofdgerechten zoals gehaktballen, gevulde groenten
en eiergerechten. Kortom een universele saus voor vele doeleinden
geschikt.
TIP: Als de hoeveelheid saus teveel is voor 1 recept kun je deze saus prima
in bakjes in de diepvries bewaren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Een beetje uit het kookboek -Sicilian Cookery- een beetje van mezelf en de geheime tip van Angèla
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Basisrecept: tomatensaus te bereiden
- Was de tomaten (eventueel ontvellen) en hak ze in stukken, hak de knoflook fijn en de uien grof, hak de basilicum fijn.
- Verhit olijfolie en fruit de knoflook en daarbij de uien.
- Voeg eerst de verse tomaten en daarna de gezeefde tomaten toe en laat het pruttelen zodat er een mooie saus ontstaat.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Voeg de suiker en de fijngehakte baslilicum toe.
- Je kunt indien gewenst nog meer olijfolie toevoegen.
- Als je liever een gladde saus hebt moet je dit geheel nog even pureren met een staafmixer.