Al bladerend in een nieuw aangeschaft kookboekje voor de Cadac viel mijn oog op
dit recept. Het is een gerecht , dat je ook gewoon in een pan op
het fornuis kunt maken. Hoewel dit boekje natuurlijk wel speciaal gemaakt
is om recepten op de camping ( of in de tuin thuis) in een Cadac te
bereiden. Het leek me nu echter een gerecht om het "Italiaanse zonnetje"
mee in huis te halen en dat dit eenvoudig stoofje ook zeker zal smaken op
een regenachtige dag.
Recept
« Terug naar recepten
Camping gemak.... Italiaans stoofpotje.
PT30M
Camping gemak.... Italiaans stoofpotje.
Een heerlijk stoofje en alles uit één pan. Gemakkelijk op de camping en uiteraard ook thuis. Serveer het Italiaanse stoofpotje met vers ciabatta brood of een gekookte pasta naar keuze.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
CADAC'S kookboek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Camping gemak.... Italiaans stoofpotje. te bereiden
1 ui gesnipperd 2 teen knoflook geperst 150 g kipfilet in grove stukken gesneden 75 g spekreepjes 1 grote winterpeen geschild in plakjes 1 kleine courgette in blokjes 250 ml gezeefde tomaten ( Heinz) 75 ml water 1 el Italiaanse kruiden 1 tl suiker 1 handje verse basilicum fijngesneden olijfolie om in te bakken zout en peper
- Bak de spekblokjes in een licht met olie ingewreven pan knapperig, laat ze even uitlekken op keukenpapier.
- Fruit de gesnipperde ui en de knoflook aan tot ze glazig zijn in het vet van de uitgebakken spekjes.
- Voeg de kipblokjes toe en bak deze even mee, totdat ze een bruin kleurtje hebben. Ze hoeven nog niet gaar te zijn, dat gebeurt straks tijdens het stoven wel.
- Voeg de uitgebakken spekjes toe en roer alles even om.
- Voeg dan de wortel en courgette toe, bak de groente circa 5 minuten mee. Dan gaan nu de passata, het water, de Italiaanse kruiden, suiker, zout en peper erbij in de pan en laat het stoofpotje nu maar voor 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen, eventueel met de deksel op de pan.
- Roer als laatste de verse basilicum door het stoofpotje.