Recept
« Terug naar recepten
Kleurrijk Italiaans Pruttelpotje met pompoen en varkenspoulet.
PT60M
Kleurrijk Italiaans Pruttelpotje met pompoen en varkenspoulet.
Een vriendin kwam op bezoek met enkele biologisch geteelde
flespompoenen. Ik wilde er eens géén soep van maken, maar stoven met
datgene wat nog in de koelkast en voorraadkast voorhanden was. Zo
ontstond dit stoofpotje met veel groente , gestoofd met varkenspoulet in
groentebouillon. Heerlijk. Achteraf besloten om geen gepelde tomaten uit
blik aan de stoof toe te voegen en dat was een prima idee.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleurrijk Italiaans Pruttelpotje met pompoen en varkenspoulet. te bereiden
- Bestrooi het vlees naar smaak met peper, zout en paprikapoeder. Verwarm een eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak het vlees in enkele minuten bruin.
- Haal het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het overgebleven vet even aan.
- Haal ook dit uit de pan.
- Voeg vervolgens de pompoen, peen, paprika en de sperzieboontjes toe en bak deze al omscheppend enkele minuten.
- Voeg eventueel nog een klein scheutje olie toe, als dat nodig mocht zijn.
- Dan gaat de tomatenpuree erin. Roer door en laat even meebakken.
- Voeg het vlees en de uien weer toe evenals de sojaboontjes.
- Breng op smaak met de Italiaanse kruiden.
- Voeg de groentebouillon toe , zet het vuur lager en stoof het gerecht in 30-40 minuten gaar met het deksel op de pan.
- Breng iets pittig op smaak met de cayennepeper en de worcestershire saus.
- Lekker met rijst of pasta naar keuze.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Een heerlijk pruttelpotje met de meeste ingrediënten uit de koelkast, en voorraadkast. Bestrooi eventueel met wat bladpeterselie.