Recept
« Terug naar recepten
Echte Italiaanse lasagne van de moeder van Simona
PT60M
Echte Italiaanse lasagne van de moeder van Simona
Nog nooit eerder at ik zulke lekkere lasagne, dan die we bij de ouders van
de Italiaanse uitwisselings studente van onze oudste zoon, bij hen thuis in
Italië voorgeschoteld kregen. Ik was echt superblij toen we naderhand het
recept toegestuurd kregen. Grazie mille moeder van Simona.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Italiaanse moeder van Simona
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Echte Italiaanse lasagne van de moeder van Simona te bereiden
- Bechamelsaus:- Maak van boter en bloem een roux en voeg beetje bij beetje de melk toe. - Voeg op het laatst de kaas toe en laat deze in de saus smelten. - Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Basis tomatensaus: -Was de tomaten (eventueel ontvellen) en hak ze in stukken, hak de knoflook fijn en de uien grof, hak de basilicum fijn. -Verhit olijfolie en fruit de knoflook en daarbij de uien. -Voeg eerst de verse tomaten en daarna de gezeefde tomaten toe en laat het pruttelen zodat er een mooie saus ontstaat. -Voeg zout en peper naar smaak toe. -Voeg de suiker en de fijngehakte baslilicum toe. -Je kunt indien gewenst nog meer olijfolie toevoegen. -Als je liever een gladde saus hebt moet je dit geheel nog even pureren met een staafmixer.
- Lasagne: - Maak eerst de bechamelsaus en de (basis) tomatensaus. - Snij de bollen mozzarella in plakjes. - Bouw dan de lasagne in de ovenschaal op in laagjes, bechamelsauspasta- ham kaasplakjes-tomatensaus-mozzarella-Parmezaan- dan bechamelsaus en pasta tot het vol is. Eindig met bechamelsaus en een dun laagje geraspte Parmezaan - 40 min op 220 graden.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Ik eet het als hoofdgerecht met een salade erbij, maar in Italië wordt dit dus echt als een voorgerecht gegeten en dan kun je dus in plaats van 4 porties hoofdgerecht, 8 porties voorgerecht maken.