KookJij

Cannelloni met gehakt en spinazie

Italiaanse Cannelloni lijkt misschien een zomers gerecht maar laten we eerlijk wezen, dit gerecht komt ook goed tot zijn recht als het buiten koud is. Dan is het juist een genot om in de keuken een warme oven aan te hebben en een ovenschaal met dampende Cannelloni op tafel te zetten. Onweerstaanbaar!! In dit gerecht hoort normaal gesproken Ricotta, echter toen ik de ingrediënten ging verzamelen om dit gerecht te maken kwam ik tot de ontdekking dat ik per vergissing Hüttenkäse mee had gebracht dus heb ik die gebruikt. Het resultaat smaakte uitstekend. Verder gebruik ik voor Cannelloni sowieso altijd lasagnebladen omdat ik die makkelijker vind om te vullen. Een beetje vulling op een (voorgekookt) lasagneblad en oprollen maar. Heb je verse lasagnebladen (uit het koelvak) dan hoef je ze niet voor te koken.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Verstegen/ aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cannelloni met gehakt en spinazie te bereiden

  1. Kook de lasagnebladen en laat ze op een schone theedoek uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snipper de ui en de knoflook fijn.
  4. Verhit een 1 el olijfolie en fruit hierin de knoflook. Schenk de gezeefde tomaten erbij en voeg de Italiaanse kruiden toe. Laat op laag vuur ongeveer 3 tot 5 minuten sudderen.
  5. Verhit 2 el olijfolie in een andere pan. Fruit de ui en voeg het rundergehakt met de gehaktkruiden toe. Bak het gehakt rul.
  6. Verhit 1 el olijfolie in weer een andere pan en slink de gewassen spinazi
  7. Laat dit eventueel in een vergiet uitlekken en voeg toe aan het gehaktmengsel. Voeg de ricotta kaas toe en meng alles goed door elkaar.
  8. Leg op elk pastablad een beetje van het gehakt-spinaziemengsel en rol de bladen op.
  9. Schenk de helft van de tomatensaus in de ovenschaal. Leg de gevulde en opgerolde pastabladen in de ovenschaal. Verdeel de overige helft van de gezeefde tomaten over het geheel en dek af met in schijven gesneden mozzarella en strooi er een beetje gedroogde oregano overheen.
  10. Bak de cannelloni voor circa 30-40 minuten in een voorverwarmde oven. Hak de bosui fijn en garneer met de bosui.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst