Recept
« Terug naar recepten
Enchiladas met pit.....
PT45M
Enchiladas met pit.....
Mexicanen weten wat lekker is. Dat bewijst wel deze enchilada . Helaas
heb ik geen "echte" enchilada gemaakt, want een enchilada maak je van
een maistortilla en een burrito op basis van een tortilla die gemaakt is van
tarwe. Ik vergreep me dus in de winkel..... :) Ach en dat mag de pret niet
drukken want enchilada of burrito :) hij was gewoon heerlijk.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
TOP eigen tekst foto en aanpassing
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Enchiladas met pit..... te bereiden
- Verhit een klein scheutje olie in de wok en fruit de ui, knoflook en rode peper enkele minuutjes.
- Voeg dan het mespuntje Chilipoeder, de theelepel komijnpoeder en de gezeefde tomaten toe en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Bak ondertussen het gehakt op hoog vuur zonder toevoeging van vetstof gaar en rul in een koekenpan.
- Voeg de kleine paprikablokjes en de uitgelekte mais toe en bak deze enkele minuten mee.
- Zet dan het vuur uit en roer 2 flinke eetlepels van de saus door het gehaktmengsel.
- Bedek de bodem van een ovenschaal met een beetje saus.
- Smeer de tortilla's aan één kant lichtjes in met wat saus.
- Vul de tortilla's met het gehaktmengsel en rol ze op. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal en giet er de rest van de saus over.
- Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Voor wat extra kleur strooi er wat gesnipperde bladpeterselie over.