KookJij

Mediterrane ovenschotel met aubergine, courgette en gehakt

Het weer is aan het veranderen en de zon schijnt volop maar het is toch nog behoorlijk koud. Een ovenschotel met een Mediterraan tintje is dat een prima compromis. TIP: Als je hier nog (zoete)aardappelen aan toevoegt, kun je het brood eventueel weglaten.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mediterrane ovenschotel met aubergine, courgette en gehakt te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de courgette, aubergine en tomaat in blokjes.
  3. Verhit een beetje olijfolie en fruit de ui en knoflook.
  4. Doe het gehakt en een beetje peper en zout bij de ui en bak het rul.
  5. Voeg de tomatenpuree aan het gehakt toe en laat een minuut of 3 sudderen.
  6. Doe de courgette, aubergine, tomaat, de chilipeper, paprikapoeder en de Italiaanse kruiden bij het gehakt.
  7. Schep alle ingrediënten door elkaar. Laat het mengsel 5 minuten pruttelen en maak af met peper en zout.
  8. Doe alles in een ovenschaal en bedek de bovenkant met geraspte kaas. Zet de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel in 20 minuten gaar.
  9. De ovenschotel is klaar als de kaas helemaal gesmolten is.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer de ovenschotel met versgebakken Ciabatta of stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst