Recept
« Terug naar recepten
Mediterrane ovenschotel met aubergine, courgette en gehakt
PT90M
Mediterrane ovenschotel met aubergine, courgette en gehakt
Het weer is aan het veranderen en de zon schijnt volop maar het is toch
nog behoorlijk koud. Een ovenschotel met een Mediterraan tintje is dat
een prima compromis.
TIP: Als je hier nog (zoete)aardappelen aan toevoegt, kun je het brood
eventueel weglaten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mediterrane ovenschotel met aubergine, courgette en gehakt te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de courgette, aubergine en tomaat in blokjes.
- Verhit een beetje olijfolie en fruit de ui en knoflook.
- Doe het gehakt en een beetje peper en zout bij de ui en bak het rul.
- Voeg de tomatenpuree aan het gehakt toe en laat een minuut of 3 sudderen.
- Doe de courgette, aubergine, tomaat, de chilipeper, paprikapoeder en de Italiaanse kruiden bij het gehakt.
- Schep alle ingrediënten door elkaar. Laat het mengsel 5 minuten pruttelen en maak af met peper en zout.
- Doe alles in een ovenschaal en bedek de bovenkant met geraspte kaas. Zet de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel in 20 minuten gaar.
- De ovenschotel is klaar als de kaas helemaal gesmolten is.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer de ovenschotel met versgebakken Ciabatta of stokbrood.