KookJij

Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

Als afwisseling op de reguliere Mexicaanse bonenschotels heb ik deze keer eens gevarieerd met sperziebonen. Erg makkelijk te maken en goed in de smaak gevallen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes te bereiden

  1. Top de boontjes, blancheer ze even in heet water en laat ze uitlekken, snij de uien grof, de paprika in reepjes en hak de knoflook fijn, snij de koriander en/of de lente ui fijn.
  2. Fruit de ui en de knoflook in een scheut olijfolie en bak hierbij het gehakt rul, voeg peper en zout toe.
  3. Voeg de boontjes en de paprika toe en roerbak dit even.
  4. Doe de jalapeno (eventueel fijngehakt) en de Mexicaanse kruiden toe en blijf alles voortdurend omscheppen.
  5. Dan gaat de bouillon en de tomatenblokjes erbij en schep alles weer goed door elkaar.
  6. De maïs en de tomatenpuree erdoor doen en vervolgens laat je dit een half uurtje op een klein pitje zachtjes sudderen zodat alle smaken goed in elkaar kunnen trekken. (Indien nodig voeg je nog een beetje water toe). Indien nodig een beetje binden met aangemaakte maïzena of allesbinder.
  7. Voeg als laatste de koriander/lente ui toe.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Ik heb er rijst en tortillachips bij geserveerd maar het is ook lekker met
brood of in een wrap.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst