Ik heb er rijst en tortillachips bij geserveerd maar het is ook lekker met
brood of in een wrap.
Recept
« Terug naar recepten
Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes
PT45M
Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes
Als afwisseling op de reguliere Mexicaanse bonenschotels heb ik deze keer
eens gevarieerd met sperziebonen. Erg makkelijk te maken en goed in de
smaak gevallen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes te bereiden
- Top de boontjes, blancheer ze even in heet water en laat ze uitlekken, snij de uien grof, de paprika in reepjes en hak de knoflook fijn, snij de koriander en/of de lente ui fijn.
- Fruit de ui en de knoflook in een scheut olijfolie en bak hierbij het gehakt rul, voeg peper en zout toe.
- Voeg de boontjes en de paprika toe en roerbak dit even.
- Doe de jalapeno (eventueel fijngehakt) en de Mexicaanse kruiden toe en blijf alles voortdurend omscheppen.
- Dan gaat de bouillon en de tomatenblokjes erbij en schep alles weer goed door elkaar.
- De maïs en de tomatenpuree erdoor doen en vervolgens laat je dit een half uurtje op een klein pitje zachtjes sudderen zodat alle smaken goed in elkaar kunnen trekken. (Indien nodig voeg je nog een beetje water toe). Indien nodig een beetje binden met aangemaakte maïzena of allesbinder.
- Voeg als laatste de koriander/lente ui toe.