Recept
« Terug naar recepten
Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus
PT30M
Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus
Dit mag niet ontbreken op een tapas tafel. Eenvoudig en toch altijd lekker want (bijna) iedereen lust het. De saus maakt het helemaal compleet. Succes is verzekerd.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus te bereiden
- Kneed alle ingredienten goed door elkaar en maak er balletjes van.
- Verwarm olijfolie in een pan en bak daarin de balletjes ongeveer 20 minuten.
- Verwarm olie in een andere pan en fruit daarin de fijngesneden knoflook, Spaanse peper en de lente ui, na 5 minuten voeg je de tomaten puree en suiker toe, laat het geheel nog 10 tot 15 minuten smoren op een klein pitje
maak indien nodig op smaak met zout. - Warm serveren
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Je kunt ervoor kiezen om de saus apart van de balletjes te serveren maar natuurlijk is het ook lekker om het samen te serveren.