Ik heb dit recept van mijn moeder gekregen, een heerlijk gerecht!
Bekijk de foto's van het gevulde Turkse brood om duidelijk te zien hoe je het stap voor stap bereidt.
Probeer ook eens bovenstaand gevuld turks brood recept te maken door het volgende aan te passen:
* Een klein beetje verse gember toevoegen geeft een lekkere bite.
* Vervang de sambal door bijvoorbeeld paprika poeder als je niet van pittig eten houdt.
* Voeg wat extra kruiden toe voor de variatie, denk dan bijvoorbeeld aan; koriander(zaad) en komijnzaad.
Recept
« Terug naar recepten
Gevuld Turks brood
PT30M
Gevuld Turks brood
Dit is een van de variaties die je met een gevuld turks brood kan maken, maar er zijn er talloze. Je kan er eindeloos mee experimenteren.
Bereiding
Hoe Gevuld Turks brood te bereiden
Snipper en fruit de uien en knoflook in de olie, rul het gehakt, en voeg de rest van de gesneden groenten toe, als laatste de taughe. Snij de bovenkant van het brood (dun)af, en hol het wat uit, zodat je het groentemengsel over het brood kan verdelen.
Erg lekker als je bodem van het brood eerst insmeerd met een mengsel van olie en knoflook. Ruim bestrooien met belegen geraspte kaas. Zout, peper, ketjap en sambal naar smaak toevoegen. Oven voorverwarmen op 175 graden, ongeveer 30 minuten in de oven.
HEERLIJK !!!!
Erg lekker als je bodem van het brood eerst insmeerd met een mengsel van olie en knoflook. Ruim bestrooien met belegen geraspte kaas. Zout, peper, ketjap en sambal naar smaak toevoegen. Oven voorverwarmen op 175 graden, ongeveer 30 minuten in de oven.
HEERLIJK !!!!
Mijn kookverhaal (Annemien )
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ineke zegt:
renate84 zegt:
enilorac zegt:
meis zegt:
Vaak koop ik veel groenten en hou ik 'vulling'over. Perfect om in te vriezen en een volgende keer weer een vers brood mee te vullen ! :)
jessicaa zegt:
lindsay zegt:
eet smakelijk:p
Bobby zegt: