Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse kip enchiladas
PT60M
Mexicaanse kip enchiladas
Toen ik dit recept voorbij zag komen wist ik het meteen. Dit ga ik maken. Het zag er ontzettend lekker uit en het lijstje met ingrediënten stond me ook wel aan. Ik vind Mexicaanse gerechten sowieso heerlijk dus de keuze was snel gemaakt.
Omdat het recept in het Engels was heb ik het vertaald en de bereidingswijze aangepast naar mijn eigen inzicht.
Thuis waren ze razend enthousiast en we hebben er met z'n allen van gesmuld. Duidelijk dus dat dit een blijvertje is.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Delicious, door mij vertaald, aangepast en veranderd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse kip enchiladas te bereiden
- Kook de kipfilet in ongeveer 10-15 minuten gaar in 1 liter water waar een kippenbouillontablet is toegevoegd, en zet deze opzij.
- Snij 1 ui, courgette en de paprika's in reepjes, bak ze in wat olijfolie goudbruin tot ze bijna gaar zijn en zet ze opzij.
- Verwarm wat olijfolie in een (steel)pannetje en bak daarin een gesnipperde ui en de gehakte koflook glazig (3-4 minuten) voeg de Mexicaanse kruidenmix toe en bak het geheel nog 1-2 minuutjes. Voeg de tomatenpassata toen en kook dit nog ongeveer 5 minuten zachtjes zodat de saus een beetje indikt.
- Spreid de tortillas uit en doe op elke tortilla een lepel van de saus, een schep gegrilde groenten en wat in stukjes gesneden kip. Vervolgens nog een schep saus en wat geraspte kaas. Rol de tortillas op en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. (ik heb de zijkanten van de ovenschaal opgevuld met de overgebleven groenten en stukjes kip)
- Schep de overgebleven saus en de crème fraiche over de opgerolde tortillas en bestrooi het met de overgebleven geraspte kaas en de gehakte rode peper.
- Bak het geheel 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.