Recept
« Terug naar recepten
Paella mixta (met groenten, kip en vis)
PT60M
Paella mixta (met groenten, kip en vis)
Gewoon gemaakt zonder rare dingen met de ingrediënten die ik lekker
vind.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paella mixta (met groenten, kip en vis) te bereiden
- Verwarm olie in een pan en braad hierin de drumsticks ongeveer 20 minuten.
- Verwarm in een andere pan olie en bak hierin de in blokjes gesneden kabeljauw, inktvisringen en de scampi's ongeveer 10 minuutjes.
- Haal de kip uit de pan en leg dit zolang apart, bak in het braadvet de tomatenblokjes en de paprikareepjes en schep het goed om.
- Voeg het paprikapoeder en de rijst toe en schep alles goed doorelkaar.
- Voeg de helft van de bouillon toe en schep het weer goed doorelkaar en laat dit ongeveer 10 minuutjes goed pruttelen.
- Voeg saffraan, peper, zout en gehakte knoflook toe en doe de kippendrumsticks er weer bij. Voeg de overgebleven bouillon in gedeeltes toe. Laat de rijst op deze manier garen, af en toe gewoon even proeven. Een beetje -al dente- mag.
- Voeg als de rijst bijna goed is de erwten en de gebakken kabeljauw, inktvis en scampi's toe (je kunt het best de drumsticks er even uitscheppen zodat je alles goed om kunt scheppen en dan weer terug doen)
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer er een in stukken gesneden citroen bij.