Recept
« Terug naar recepten
Zarzuela, Spaanse visschotel met zeevruchten
PT60M
Zarzuela, Spaanse visschotel met zeevruchten
Dit gerecht heb ik voor het eerst gegeten toen ik een keer in Spanje op vakantie was.
Aan de kust waar de vis op zijn best en in overvloed verkrijgbaar is, daar kun je dit soort gerechten het beste bestellen.
Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Baskenland, maar je komt het tegenwoordig in heel Spanje en ver daarbuiten tegen.
Ik heb dit gerecht thuis al vaker gemaakt maar de meeste recepten waren niet helemaal naar mijn zin, de ene keer te simpel de andere keer zo uitgebreid en met allerlei ingrediënten waar ik niet aan kon komen.
Daarom heb ik nu dit recept zelf zo gemaakt met ingrediënten die wel gemakkelijk verkrijgbaar zijn.
Je kunt eventueel in plaats van verse vis ook vis uit de diepvries nemen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zarzuela, Spaanse visschotel met zeevruchten te bereiden
- Verhit olijfolie in een grote wok en fruit de ui met de knoflook en de Spaanse peper.
- Voeg laurier, paprikapoeder en saffraan toe.
- Dan de tomatenblokjes en de tomatenpuree erbij en dit even zachtjes laten pruttelen.
- Doe er dan de sherry, wijn en de bouillonblokjes bij.
- Daarna voeg je de vis, inktvis en gamba`s toe.
- Als dit gaar is doe je het geheel over in een grote ovenschaal en zet je het in een voorverwarmde oven (100 graden) om warm te houden.
- Opnieuw olie in de wok verhitten en hierin wok je de mosselen tot ze open staan.
- De gewokte mosselen schik je bovenop en garneer het geheel met peterselie en citroen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveren met stokbrood en de droge witte wijn die ook in het gerecht zit