Serveer er stokbrood en een in stukken gesneden citroen bij. Eventueel kun
je er ook nog wat peterselie over strooien.
Recept
« Terug naar recepten
Mediterrane visschotel
PT30M
Mediterrane visschotel
Deze visschotel is bij uitstek geschikt om diepvriesvis in te gebruiken.
Doordat je de groenten met saus afzonderlijk bereid en pas voordat je het
in de oven zet samen in een ovenschaal doet blijft de smaak en vorm van
de vis beter intact. Een lekker stokbrood erbij om de saus op te deppen en
in een half uur heb je iets lekkers op tafel staan. Natuurlijk is het geen enkel probleem als je hiervoor liever verse vis gebruikt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mediterrane visschotel te bereiden
- Vis ontdooien en in blokjes snijden, knoflook en Spaanse peper fijnhakken, tomaten in blokjes, courgette in halve schijfjes, paprika in reepjes snijden en uien snipperen.
- Verwarm olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en ui.
- Voeg laurier, paprikapoeder en Spaanse peper toe.
- Schep dit door elkaar en voeg de paprika, tomaat en courgette toe.
- Schep door elkaar en roerbak dit ongeveer 5 minuten, voeg dan de wijn, tomatenpuree, visbouillonblok en peper/zout toe.
- Laat dit geheel nog ongeveer 5 minuutjes smoren en schep dan de helft in een ovenschaal.
- Verdeel daarover de stukjes zalm, kabeljauw en de garnalen. Schep de rest van de saus erover en zet het geheel ongeveer 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.