Recept
« Terug naar recepten
Thaise zeevruchtencurry boordevol groenten
PT30M
Thaise zeevruchtencurry boordevol groenten
Met curry is het eigenlijk net als met soep; je kunt het bijna overal mee maken. In Thailand gebruiken ze meestal minder groenten in een curry. Je kunt er ook voor kiezen om minder groenten te gebruiken in de curry en er een apart gerecht bij serveren.
Gemakshalve voeg ik zelf meer groenten aan de curry toe en zodoende is het een curry boordevol groenten geworden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise zeevruchtencurry boordevol groenten te bereiden
- Sugar snaps afhalen en blancheren, groenten wassen en fijn snijden, knoflook en peper fijnsnijden.
- Verwarm olie in een wok en fruit hierin de knoflook en peper (let op niet laten verbranden).
- Giet er de kokosmelk bij en roer de currypasta erdoor.
- Voeg eerst de uien, paprika en de kool toe, daarna de limoenblaadjes en de vissaus.
- Voeg de sugar snaps en de shi-takes toe, let op de groenten moeten knapperig blijven.
- Doe de garnalen, inktvis en de vis erbij en roerbak het geheel nog ongeveer 10 minuten.
- Voeg als laatste de koriander toe en houd eventueel een beetje over voor de garnering.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveren met pandan of basmati rijst.