Recept
« Terug naar recepten
Groene kipcurry (Thais)
PT20M
Groene kipcurry (Thais)
Weer een andere variatie op de heerlijke groene kipcurry die ik in Thailand
heb leren kennen.
Omdat het een van mijn favoriete gerechten is eten wij het regelmatig en
daardoor wordt er weleens wat variatie in aangebracht. Deze keer heb ik
sperzieboontjes van het seizoen, sugarsnaps (peultjes kan ook prima) en
lenteuitjes gebruikt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene kipcurry (Thais) te bereiden
- Haal de boontjes en de sugarsnaps af giet er kokend water op en laat dit zo ongeveer 10 minuutjes staan. Giet daarna het water eraf en laat het uitlekken.
- Verhit wat olie in een wok en fruit hierin eerst de knoflook, en bak daarna een paar minuutjes de curry mee.
- Voeg de kokosmelk toe. en verhit deze totdat het begint te borrelen.
- Voeg dan de in stukjes gesneden kipfilet toe en gaar deze in de hete vloeistof.
- Doe de uitgelekte boontjes en sugarsnaps erbij en zodat het nog even mee kan garen.
- Voeg de in ringetjes gesneden lente ui, vissaus, oestersaus, rietsuiker en limoenblaadjes toe en laat het geheel nog even op de pit staan (10 minuutjes).
- Doe er als laatste de fijngesneden peper en koriander bij en serveer het direct.
- Serveren met rijst (of noedels) en een partje limoen.