KookJij

Groene kipcurry (Thais)

Weer een andere variatie op de heerlijke groene kipcurry die ik in Thailand heb leren kennen. Omdat het een van mijn favoriete gerechten is eten wij het regelmatig en daardoor wordt er weleens wat variatie in aangebracht. Deze keer heb ik sperzieboontjes van het seizoen, sugarsnaps (peultjes kan ook prima) en lenteuitjes gebruikt.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groene kipcurry (Thais) te bereiden

  1. Haal de boontjes en de sugarsnaps af giet er kokend water op en laat dit zo ongeveer 10 minuutjes staan. Giet daarna het water eraf en laat het uitlekken.
  2. Verhit wat olie in een wok en fruit hierin eerst de knoflook, en bak daarna een paar minuutjes de curry mee.
  3. Voeg de kokosmelk toe. en verhit deze totdat het begint te borrelen.
  4. Voeg dan de in stukjes gesneden kipfilet toe en gaar deze in de hete vloeistof.
  5. Doe de uitgelekte boontjes en sugarsnaps erbij en zodat het nog even mee kan garen.
  6. Voeg de in ringetjes gesneden lente ui, vissaus, oestersaus, rietsuiker en limoenblaadjes toe en laat het geheel nog even op de pit staan (10 minuutjes).
  7. Doe er als laatste de fijngesneden peper en koriander bij en serveer het direct.
  8. Serveren met rijst (of noedels) en een partje limoen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst