KookJij

Thaise groentesoep met kip (Tom Kha Kai)

Een poosje geleden was ik bij mijn dochter en die had deze heerlijke soep gemaakt. Toen ik naar het recept vroeg moest ze eerlijkheidshalve bekennen dat ze het had gemaakt met zo'n samengesteld soeppakket uit de supermarkt. Niks mis mee en het resultaat was heerlijk maar ik maak toch liever gewoon helemaal zelf een pan soep die vaak eerst en vooral begint met een bouillon trekken. Bovendien weet je dan ook precies wat erin zit. Ik heb de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze van het pakket eens onder de loep genomen en daarin het een en ander aangepast, toegevoegd en veranderd.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise groentesoep met kip (Tom Kha Kai) te bereiden

  1. Snij de stengel citroengras in de lengte doormidden en kneus ze, leg in allebei de delen een knoop, hak de knoflook, snij de gember in plakken, halveer de rode peper verwijder de pitjes en zaadlijsten en snij de peper in halve ringetjes.
  2. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de peper, knoflook, gember en citroengras 2 minuutjes, voeg de bouillon en de kippenpoten toe breng het geheel aan de kook en temper dan het vuur en laat dit op een klein pitje ongeveer 1 ½ uur zachtjes trekken.
  3. Maak intussen de groenten schoon en snij ze in stukjes.
  4. Verwarm in een wok een scheut olie en fruit hierin eerst de ui enkele minuutjes, voeg dan de wortel en boontjes toe, vervolgens de paprika en daarna de champignons en prei. Roerbak tussendoor steeds enkele minuten.
  5. Haal de kippenpoten uit de bouillon en verwijder de gember en citroengras, als het vlees afgekoeld is, verwijder het vel en snij (of pluk) het vlees in stukjes.
  6. Voeg de gewokte groenten toe aan de bouillon en laat het ongeveer 10-15 minuten zachtjes doorkoken tot de groenten de gewenste gaarheid hebben.
  7. Doe dan de kokosmelk, de (palm)suiker, vissaus en de laos erbij, roer alles goed door elkaar en voeg de stukjes kip toe.
  8. Optioneel: Voeg de noedels toe, je krijgt dan meer een maaltijdsoep.
  9. Als laatste garneer je met de fijngesneden lente ui en limoen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst