KookJij

Goed gevulde pindasoep

Niet zozeer Surinaams, Afrikaans of Indonesisch te noemen. Maar gewoon een beetje van dit en een beetje van dat ;) Mijn eigen interpretatie van een heerlijke, goed gevulde, gezonde en verwarmende pindasoep. TIP: Als je deze soep als maaltijdsoep wilt eten kun je er het beste nog wat noedels aan toe voegen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Goed gevulde pindasoep te bereiden

  1.  Bak de gehakte knoflook, peper en de gesnipperde ui en de fijngesneden prei in een beetje olie.
  2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en voeg deze toe, schep alles goed door elkaar.
  3. Voeg eerst de wokgroenten toe, en schep alles goed door elkaar, doe er dan eerst de bouillon en dan de kokosmelk, pindakaas en citroengras bij.
  4. Breng het geheel aan de kook en temper het vuur want de groenten moeten niet te gaar worden.
  5. Breng op smaak met vissaus en ketjab en voeg eventueel nog wat (hete) bouillon toe.
  6. Proef of de smaak en de groenten goed zijn.
  7. Garneer met taugé, gehakte pinda's, koriander en een partje limoen. (Of je doet dit door de soep vlak voor je deze op tafel zet)
  8. Als je deze soep als maaltijdsoep wilt serveren is het ook lekker om nog wat noedels toe te voegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst