Recept
« Terug naar recepten
Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons
PT30M
Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons
Een heerlijke curry met een Thais tintje. Deze wijkt enigszins af van een
origineel recept voor Thaise curry omdat ik meer groenten heb toegevoegd.
Het voordeel is wel dat je hierdoor een heerlijk eenpansgerecht krijgt wat
zelfs de moeilijkste groente eter doet watertanden.
Maak een grote pan want je kunt het makkelijk voor meerdere dagen
tegelijk maken en bewaren. Mijn manier van food-preppen dus.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons te bereiden
- Maak kleine roosjes van de broccoli en giet er kokend water overheen (ongeveer 5 minuten laten staan dan afgieten), snij de varkenshaas in dunne plakjes, hak de knoflook en rode peper fijn, snij de lente ui en koriander grof en de champignons in plakjes.
- Verwarm olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de rode peper.
- Voeg de curry pasta toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Doe de kokosmelk erbij en breng dit aan de kook.
- Voeg de champignons en de broccoli toe en schep het geheel door elkaar.
- Schenk de kippenbouillon erbij en voeg vissaus, sojasaus en suiker toe en schep alles goed door elkaar.
- Voeg dan de dungesneden varkenshaas toe, bestrooi met peper en zout en laat deze in de saus garen (5 tot 10 minuutjes).
- Strooi de lente ui en koriander eroverheen en wanneer de saus te dun is kun je deze eventueel een beetje binden met maïzena (papje) of allesbinder.
- Serveer er rijst bij.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
In plaats van varkenshaas kun je ook kipfilet of biefstuk gebruiken.