KookJij

Thaise pompoencurry met kip

Na al enkele van mijn pompoensoepen gemaakt te hebben wilde ik nu wel eens iets anders proberen. Bij de Thaise keuken denk je niet meteen aan herfstige recepten maar toch is deze curry een mooie combinatie van een verwarmende curry en herfstig pompoengerecht. Persoonlijk verkies ik kippendijen boven kipfilet omdat het vlees veel malser is. Heb je kippendijen zonder bot dan kun je het vlees gewoon in stukjes snijden. Je kunt de kippendijen ook vervangen door kipfilet.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise pompoencurry met kip te bereiden

  1. Verhit olie in een pan en braad hierin de kippendijen aan beide zijden bruin, strooi er peper en zout overheen.
  2. Verhit olie in een wok en bak hierin de ui, knoflook en gember even aa
  3. Voeg de rode currypasta en de pompoenblokjes toe en schep alles door elkaar. en roerbak dit ongeveer 5 minuutjes.
  4. Voeg dan het limoensap, de palmsuiker en de vissaus toe, meng door elkaar en voeg de bouillon (kokend water + bouillonblok) en de kokosmelk toe.
  5. Breng het geheel aan de kook en voeg de aangebraden kip toe. Laat dit geheel op een laag vuur 20 tot 25 minuten koken tot de pompoen zacht is.
  6. Als de vloeistof niet genoeg ingekookt is kun je het iets binden met allesbinder of een maïzenapapje.
  7. Snij de koriander (of Thaise basilicum) grof en strooi deze over het geheel.
  8. Serveer er Pandan of Basmati rijst bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst