Recept
« Terug naar recepten
Thaise pompoencurry met kip
PT30M
Thaise pompoencurry met kip
Na al enkele van mijn
pompoensoepen gemaakt te hebben wilde ik nu wel eens iets anders
proberen.
Bij de Thaise keuken denk je niet meteen aan herfstige recepten maar toch
is deze curry een mooie combinatie van een verwarmende curry en
herfstig pompoengerecht.
Persoonlijk verkies ik kippendijen boven kipfilet omdat het vlees veel malser
is. Heb je kippendijen zonder bot dan kun je het vlees gewoon in stukjes
snijden. Je kunt de kippendijen ook vervangen door kipfilet.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise pompoencurry met kip te bereiden
- Verhit olie in een pan en braad hierin de kippendijen aan beide zijden bruin, strooi er peper en zout overheen.
- Verhit olie in een wok en bak hierin de ui, knoflook en gember even aa
- Voeg de rode currypasta en de pompoenblokjes toe en schep alles door elkaar. en roerbak dit ongeveer 5 minuutjes.
- Voeg dan het limoensap, de palmsuiker en de vissaus toe, meng door elkaar en voeg de bouillon (kokend water + bouillonblok) en de kokosmelk toe.
- Breng het geheel aan de kook en voeg de aangebraden kip toe. Laat dit geheel op een laag vuur 20 tot 25 minuten koken tot de pompoen zacht is.
- Als de vloeistof niet genoeg ingekookt is kun je het iets binden met allesbinder of een maïzenapapje.
- Snij de koriander (of Thaise basilicum) grof en strooi deze over het geheel.
- Serveer er Pandan of Basmati rijst bij.