Recept
« Terug naar recepten
Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai) van Krata Thai
PT30M
Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai) van Krata Thai
Fijn gesneden, gebakken kipfilet in groene currypasta met sugarsnaps,
cashewnoten en champignons. Zo staat het op de kaart in mijn favoriete
Thaise restaurantje (Krata Thai) en deze ingrediënten heb ik dit keer
gebruikt in mijn Thaise groene curry met kip, omdat ik het daar altijd zo erg
lekker vind.
Ik heb al meerdere recepten van Thaise groene kipcurry maar
elke keer probeer ik er weer iets aan bij te schaven en omdat deze een
groot succes was zet ik hem toch maar weer hier neer.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai) van Krata Thai te bereiden
- Verhit een wok op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Fruit de groene currypasta tot aromatisch, voeg de kip toe en roer goed door de currypasta. Voeg de kokosmelk en het water (bouillon) toe en breng het snel aan de kook.
- Voeg de afgehaalde sugar-snaps, gesneden champignons, kaffirlimoenblaadjes en fijngesneden rode peper toe. Zet het vuur lager om te sudderen, dek de pan af en laat 10 minuten sudderen of tot de curry iets dikker wordt.
- Voeg de vissaus, suiker en korianderblaadjes toe. Strooi de cashewnoten erover en roer goed door elkaar.
- Garneer met een beetje fijngesneden lente ui en een limoentje.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Thaise Basilicum is hier niet altijd makkelijk verkrijgbaar, in een toko of op de markt wil het soms nog weleens lukken. Ik gebruik bij gebrek aan de Thaise Basilicum dan liever geen "gewone" Basilicum maar eerder Koriander ervoor in de plaats. Koriander is wel een hele andere smaak dan Thaise Basilicum maar persoonlijk vind ik dit beter passen in een Thais gerecht dan de "gewone" Basilicum (die ook geheel anders van smaak is).