KookJij

Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai) van Krata Thai

Fijn gesneden, gebakken kipfilet in groene currypasta met sugarsnaps, cashewnoten en champignons. Zo staat het op de kaart in mijn favoriete Thaise restaurantje (Krata Thai) en deze ingrediënten heb ik dit keer gebruikt in mijn Thaise groene curry met kip, omdat ik het daar altijd zo erg lekker vind. Ik heb al meerdere recepten van Thaise groene kipcurry maar elke keer probeer ik er weer iets aan bij te schaven en omdat deze een groot succes was zet ik hem toch maar weer hier neer.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai) van Krata Thai te bereiden

  1. Verhit een wok op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Fruit de groene currypasta tot aromatisch, voeg de kip toe en roer goed door de currypasta. Voeg de kokosmelk en het water (bouillon) toe en breng het snel aan de kook.
  2. Voeg de afgehaalde sugar-snaps, gesneden champignons, kaffirlimoenblaadjes en fijngesneden rode peper toe. Zet het vuur lager om te sudderen, dek de pan af en laat 10 minuten sudderen of tot de curry iets dikker wordt.
  3. Voeg de vissaus, suiker en korianderblaadjes toe. Strooi de cashewnoten erover en roer goed door elkaar.
  4. Garneer met een beetje fijngesneden lente ui en een limoentje.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Thaise Basilicum is hier niet altijd makkelijk verkrijgbaar, in een toko of op de markt wil het soms nog weleens lukken. Ik gebruik bij gebrek aan de Thaise Basilicum dan liever geen "gewone" Basilicum maar eerder Koriander ervoor in de plaats. Koriander is wel een hele andere smaak dan Thaise Basilicum maar persoonlijk vind ik dit beter passen in een Thais gerecht dan de "gewone" Basilicum (die ook geheel anders van smaak is).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst