Recept
« Terug naar recepten
Gewokte Thaise kip met sugar-snaps
PT30M
Gewokte Thaise kip met sugar-snaps
Een aantal jaren geleden heb ik tijdens een vakantie in Thailand deelgenomen aan een kookles Een onderdeel daarvan was een bezoek aan de markt met o.a. fruit, groenten, kruiden, specerijen, (gedroogde) paddenstoelen, maar ook verse vis, vlees, teveel om op te noemen. We kregen daar ook uitleg overal allerlei producten.
Het is interessant om te weten dat je in de Thaise keuken met een klein aantal ingrediënten zoals bijvoorbeeld, vissaus, oestersaus, limoenblaadjes, citroengras, curry pasta`s, kokosmelk en koriander een heel scala aan gerechten kunt bereiden. De ingrediënten zijn allemaal goed verkrijgbaar in elke Toko en een aantal zelfs in een supermarkt met een wat uitgebreider assortiment.
De sugar-snaps in dit gerecht zijn eventueel te vervangen door peultjes. De rode peper gebruik je met of zonder pitjes al naar gelang de pittigheid is gewenst.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gewokte Thaise kip met sugar-snaps te bereiden
- Haal de sugar-snaps af en blancheer ze, snijd de knoflook, rode peper, ui, paprika en koriander fijn en snijd de kipfilet in stukjes.
- Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook met de peper (let op dat het niet verbrand).
- Voeg de kip toe en wok deze totdat die bijna gaar is.
- Doe dan de ui erbij.
- Voeg de suiker, vissaus, sojasaus, oestersaus en limoenblaadjes toe.
- Daarna gaan eerst wokgroenten, sugar-snaps en paprika erbij, maar zorg dat de groenten knapperig blijven.
- Garneer met koriander.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveren met rijst of noedels en geef er cassave kroepoek bij.