Recept
« Terug naar recepten
Zoetzuur varkensvlees op Thaise wijze
PT30M
Zoetzuur varkensvlees op Thaise wijze
De meeste Thaise gerechten die ik zelf maak of ken zijn altijd aan de pittige kant. Normaal zijn het dan ook de Chinese gerechten die zoetzuur zijn. Deze Thaise versie is frisser van smaak dan de Chinese versie. Gebruik bij voorkeur verse ananas. Hierdoor verkrijg je al automatisch de fris zure smaak van het gerecht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Een beetje uit het kookboek de Thaise keuken en een beetje van mijzelf.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoetzuur varkensvlees op Thaise wijze te bereiden
- Snijd het vlees in dunne reepjes, snijd de ui in halve ringen, de paprika in reepjes, de komkommer in schijfjes, de tomaten in partjes, de ananas in blokjes en de lente uitjes in schuine stukjes, plet de knoflook en snij deze fijn.
- Verwarm olie in een wok en fruit de knoflook, voeg het vlees toe en roerbak het mengsel 4-5 minuten.
- Doe dan de ui erbij en schep om.
- Voeg de vissaus, suiker en gemalen zwarte peper toe en roerbak dit nog 3-4 minuten.
- Roer de paprika, komkommer, tomaten, ananas en lente uitjes erdoor en roerbak het mengsel nog 3-4 minuten.
- Garneer met koriander.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveren met Thai Jasmin of Basmati rijst