Recept
« Terug naar recepten
Thaise mosselen met gele curry
PT15M
Thaise mosselen met gele curry
Dit is weer eens wat anders dan de gewone mosselpan. Zeker als je fan
bent van de Thaise keuken.
Ik heb gele curry gekozen omdat ik dat zelf het lekkerste vind in
visgerechten. De mosselen krijgen zoveel smaak dat je niet eens een
sausje nodig hebt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise mosselen met gele curry te bereiden
- Was de mosselen en verwijder eventueel kapotte schelpen.
- Verwarm olie in een wok en fruit hierin de gehakte knoflook en de fijngesneden sjalotten.
- Voeg de curry toe en laat dit een paar minuutjes bakken (goed roeren anders bakt het aan) voeg de kokosmelk toe.
- Doe de vissaus, oestersaus, sap van 1 limoen en de suiker erbij en roer alles goed om.
- Voeg de fijngesneden lente uitjes en de stelen van de koriander toe.
- Schep alles goed door elkaar en voeg de mosselen toe.
- Blijf alles goed omscheppen totdat de mosselen open gaan staan.
- Voeg als laatste de korianderblaadjes, fijngesneden rode peper (zonder zaadjes) en 1 in stuken gesneden limoen toe.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Het vocht dat achterblijft in de wok gooi je natuurlijk niet weg want het is te lekker. Doop er stokbrood in of bewaar het om er een lekker (noedel)soepje mee te maken. Mochten er nog een paar mosselen overblijven (zeer onwaarschijnlijk) dan kun je die gebruiken om in het soepje te doen.