KookJij

Oosterse salade met varkenshaaspuntjes

Deze salade heb ik bedacht als variant op mijn Salade met Thaise biefstukpuntjes. Een heerlijke salade met veel smaak en ideaal als je niet lang in de keuken wilt staan. Want ook al sta ik graag in mijn keuken soms heb ik er gewoonweg de tijd niet voor om uitgebreid te koken. Op deze manier kun je dan toch iets lekkers op tafel zetten.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterse salade met varkenshaaspuntjes te bereiden

  1. Verdeel de gewassen sla op de borden en doe er de in plakjes gesneden komkommer (zaadlijsten verwijderen) overheen.
  2. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook en gember. Strooi er de chilivlokken overheen.
  3. Voeg de varkenshaaspuntjes toe en wok dit ongeveer 5 minuten op een hoog vuur. 
  4. Doe de rode ui, bos uitjes en de paprika bij en wok dit nog ongeveer 5 minuutjes.
  5. Voeg dan het limoensap, sojasaus, vissaus en de suiker toe, wok dit nog even en laat de smaken goed intrekken maar let op dat de groenten knapperig blijven. De varkenshaas mag nog een beetje rosé blijven.
  6. Verdeel de inhoud van de wok over de 4 borden en garneer met de koriander en muntblaadjes en de geroosterde pinda's.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst