Recept
« Terug naar recepten
Oosterse salade met varkenshaaspuntjes
PT30M
Oosterse salade met varkenshaaspuntjes
Deze salade heb ik bedacht als variant op mijn Salade met Thaise
biefstukpuntjes. Een heerlijke salade met veel smaak en ideaal als je niet
lang in de keuken wilt staan. Want ook al sta ik graag in mijn keuken soms
heb ik er gewoonweg de tijd niet voor om uitgebreid te koken. Op deze
manier kun je dan toch iets lekkers op tafel zetten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse salade met varkenshaaspuntjes te bereiden
- Verdeel de gewassen sla op de borden en doe er de in plakjes gesneden komkommer (zaadlijsten verwijderen) overheen.
- Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook en gember. Strooi er de chilivlokken overheen.
- Voeg de varkenshaaspuntjes toe en wok dit ongeveer 5 minuten op een hoog vuur.
- Doe de rode ui, bos uitjes en de paprika bij en wok dit nog ongeveer 5 minuutjes.
- Voeg dan het limoensap, sojasaus, vissaus en de suiker toe, wok dit nog even en laat de smaken goed intrekken maar let op dat de groenten knapperig blijven. De varkenshaas mag nog een beetje rosé blijven.
- Verdeel de inhoud van de wok over de 4 borden en garneer met de koriander en muntblaadjes en de geroosterde pinda's.