Recept
« Terug naar recepten
Gewokte groenten met gemarineerde biefstuk
PT30M
Gewokte groenten met gemarineerde biefstuk
Slank, gezond, snel klaar en ook goed van te voren voor te bereiden en
behalve dit alles ook nog eens super lekker. Als je van te voren het vlees
in de marinade zet en de groenten snijdt en blancheert (peultjes en
worteltjes) dan is het wokgerecht klaar in de tijd dat je de rijst kookt.
Het vlees is lekkerder als je het eerst laat marineren, reken op een half
uurtje, maar langer is geen enkel probleem.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gewokte groenten met gemarineerde biefstuk te bereiden
- Marinade maken, rode peper, gember, knoflook fijnhakken en sap van 1 limoen, vissaus, oestersaus en sojasaus toevoegen.
- Biefstukken in reepjes snijden en in de marinade zetten (koelkast).
- Peultjes afhalen en worteltjes snijden en even (5 min) in een bak met kokend water zetten, dan afgieten en uit laten lekken.
- Paprika en ui schoonmaken en in stukjes snijden.
- Olie in een wok verhitten en daarin de biefstukreepjes (met marinade) heel even om en om bakken (paar minuutjes) Dan uit de wok halen en opzij zetten.
- Dan de ui in het achtergebleven vocht smoren, gevolgd door de paprika en daarna de peultjes en worteltjes.
- Alles goed omscheppen en 250 ml kokend water en een (kippen)bouillontablet toevoegen.
- Op het laatst de biefstuk en de uitgelekte waterkastanjes (of bamboescheuten) toevoegen en even meewarmen.
- Voeg als allerlaatste de gesneden peterselie of koriander toe.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveren met noedels of rijst.