KookJij

Gezonde wokschotel met gemarineerde bief reepjes en verse groenten

Op deze manier krijg je de dagelijkse groenten op een heerlijke en gezonde manier binnen. Fijn dat gezond toch ook zo lekker kan zijn. Het gerecht is niet te pittig dus ook voor kinderen geschikt. Reken voor marinade tijd minimaal een half uur. Langer is geen enkel probleem.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gezonde wokschotel met gemarineerde bief reepjes en verse groenten te bereiden

  1. Maak eerst de marinade en meng met een garde alles goed doorelkaar.
  2. Snij de biefstukken in hapklare reepjes, leg ze in de marinade en laat dit minimaal ½ uur marineren.
  3. Snij de broccoli in roosjes (grote roosjes in kleinere stukjes) doe ze in een bak en giet er kokend water uit de waterkoker overheen. Laat dit 5-10 minuten staan en laat dit vervolgens in een vergiet uitlekken.
  4. Snij de paprika in reepjes en de uien in halve ringen.
  5. Snij de paksoi fijn en hou de bovenste helft, het bladgedeelte, apart van de rest. Het blad is sneller gaar dan de stronk.
  6. Verhit olie in een wok tot heet, haal de biefstukreepjes uit de marinade (marinade bewaren) en bak de reepjes (in gedeelten) snel in de hete oli
  7. Haal ze uit de wok en laat ze op een bord rusten.
  8. Doe opnieuw wat olie in de wok en verhit het goed. Hak de knoflook en de rode peper fijn en fruit het in de hete olie.
  9. Voeg de uitgelekte broccoli en de gesneden uien toe en wok dit enkele minuten.
  10. Voeg de paprika en het onderste gedeelte van de paksoi toe en wok dit ook weer enkele minuten. Regelmatig blijven omscheppen.
  11. Doe de overgebleven marinade en de chilisaus bij de groenten en schep alles goed door elkaar.
  12. Doe de biefreepjes terug in de wok en voeg het bladgedeelte van de paksoi toe. Schep als laatste de lente ui erdoorheen.
  13. Garneer eventueel met een beetje koriander.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer er rijst en kroepoek bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst