Recept
« Terug naar recepten
Gezonde wokschotel met kip paprika en broccoli
PT30M
Gezonde wokschotel met kip paprika en broccoli
Deze heerlijke en gezonde Oosterse wokschotel barst van de vitaminen
door de paprika en de broccoli en is daarbij ook nog eens een slank
gerecht. Ik heb deze keer eens kippendij filet gebruikt omdat het malser is
en meer smaak heeft dan gewone kipfilet.
Het is een gerecht dat voldoet aan de eisen; snel, makkelijk, gezond en
erg lekker. Ideaal dus voor een dag dat je niet veel tijd aan je eten kunt
besteden maar wel iets fatsoenlijks op tafel wilt zetten. En ik heb nogal veel
van zulke dagen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gezonde wokschotel met kip paprika en broccoli te bereiden
- Maak roosjes van de broccoli en zet ze ongeveer 10 minuutjes in kokend water (waterkoker), snij de kip in stukjes, snij de uien grof, ontdoe de paprika's van de zaadlijsten en snijd ze in reepjes, hak de knoflook, peper en de gember.
- Verwarm een scheut olie in een wok en fruit hierin de knoflook, peper en de gember.
- Voeg de kipstukjes toe en bak ze rondom gaar.
- Voeg chilisaus, ketjab en limoensap toe en laat het geheel 10 minuutjes sudderen.
- Voeg de uien en de uitgelekte broccoli toe en laat dit nog 5 minuutjes sudderen.
- Voeg als laatste de paprika toe en roer het nog eventjes om zodat alle smaken goed in kunnen trekken.
- Ik heb het geserveerd met noedels maar je kunt natuurlijk ook rijst nemen. Kies zelf of je de noedels apart serveert of dat je de wokschotel erdoorheen mengt.