Recept
« Terug naar recepten
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
PT30M
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
In het aspergeseizoen eet ik meestal 3x per week asperges. 1x soep met
asperges en meestal 1x op traditionele wijze met ei en ham (soms met
zalm) of onze favoriete Aspergetaart-met-het-witte-goud. Voor de 3e keer
ben ik elke keer weer op zoek naar een nieuwe gerecht. Deze keer had ik
trek in een roerbakschotel. En omdat ik meestal maar 1x per week mijn boodschappen wil doen moet ik het dan maar doen met wat ik verder in huis heb. De peultjes en een bakje
kastanjechampignons leken me goede begeleiders en ik had nog 2 moten
zalm staan van de asperges met zalm. Aangevuld met de overige
ingrediënten bleek het een heerlijke combinatie te zijn en hebben we zitten
smullen van dit heerlijke gerecht
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten te bereiden
- Schil de asperges en snijd ze schuin in stukjes van ½ cm, snijd de champignons in plakjes, haal de peultjes af en blancheer ze enkele minuten in kokend water en laat ze uitlekken, snijd de paprika ik blokjes, snipper de ui en rasp de gember en knoflook.
- Verwarm de sesamolie in een wok en fruit hierin de ui met de gember en knoflook
- Voeg de champignons en asperges toe, schep door elkaar en roerbak het enkele minuten.
- Doe de paprika en de peulen erbij en schep alles weer door elkaar en roerbak weer een paar minuten.
- Voeg de oestersaus, sojasaus, vissaus en sambal toe en meng alles door elkaar.
- Voeg op het laatst de cashewnoten en de in stukjes gesneden zalm toe. Warm alles goed door en voeg vlak voor serveren de fijngesneden koriander erdoorheen.
- Serveer er rijst of noedels bij.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
In de Thaise keuken maakt men meestal gebruik van groene asperges (tips) maar omdat ik nou eenmaal een liefhebber ben van het "het witte goud" gebruik ik gewoon witte asperges.