KookJij

Noedels met grote garnalen champignons sugar snaps paprika&hoisinsaus

Een supersnelle en zeer gezonde maaltijd, met een Japans tintje, die je in een handomdraai op tafel zet. Bijkomend voordeel van dit heerlijke comfortfood is dat het door de rijstnoedels ook nog eens glutenvrij is. (Pas wel even op welke sojasaus je gebruikt want die zijn vaak niet GV) Ik heb rijstnoedels gebruikt die alleen maar even in heet water hoeven te wellen. De groenten kun je naar eigen inzicht aanpassen. Strooi er om te garneren, niet alleen wat koriander en lenteui overheen maar gebruik ook een beetje sesamzaad. Behalve dat het lekker is ziet het er ook nog eens ontzettend leuk uit.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Noedels met grote garnalen champignons sugar snaps paprika&hoisinsaus te bereiden

  1. Haal de sugar snaps af en blancheer ze in kokend water.
  2. Bereid de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking.
  3. Verwarm een scheutje sesamolie in een wok en fruit hierin de knoflook.
  4. Voeg de gesneden paprika toe en fruit deze even mee.
  5. Daarna doe je de in kwarten gesneden champignons erbij, schep alles goed door elkaar en laat het een paar minuutjes staan.
  6. Voeg dan de uitgelekte sugar snaps toe.
  7. Doe de hoisinsaus, sojasaus en mirin erbij en schep alles weer goed door elkaar.
  8. Voeg de garnalen toe en laat het geheel enkele minuten sudderen totdat de garnalen roze zijn.
  9. Doe dan de uitgelekte noedels erbij en meng ze goed door de saus heen.
  10. Voeg fijngesneden koriander en lente uitjes toe (bewaar een beetje voor de garnering) en schep alles weer goed door elkaar.
  11. Schep porties in een bowl of bord en garneer met de achtergehouden koriander, lenteui. Als laatste strooi je er een beetje sesamzaad overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst