Recept
« Terug naar recepten
Chinese groentesoep met ballen
PT30M
Chinese groentesoep met ballen
Een heerlijke lichte en smakelijke soep om het 'soepseizoen' weer mee te
beginnen.
Ik had nog een zak Chinese wokgroenten liggen en had hiermee de basis
voor deze snelle maar toch zeer lekkere soep. Je kunt natuurlijk ook
gewoon zelf groenten snijden zoals ik meestal ook doe.
De basis van het recept komt uit een oude 'Boodschappen' maar ik heb er
zoveel aan veranderd dat het uiteindelijk een heel eigen recept is
geworden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese groentesoep met ballen te bereiden
- Verhit een beetje zonnebloemolie in een grote soeppan en hierin de in schijfjes gesneden paddenstoelen.
- Schep ze even al bakkend om en voeg de fijngesneden peper, knoflook en gember toe. Doe ook de sesamolie, sojasaus en de rijstwijn erbij en schep alles door elkaar.
- Voeg dan de hete bouillon en de gesneden groenten toe.
- Laat de groenten in de soep eventjes zachtjes koken en meng intussen zout, peper en nootmuskaat door het gehakt. Draai er balletjes van en voeg deze toe aan de soep.
- Laat de balletjes even in de hete soep meewarmen en voeg dan eerst de noedels en daarna de fijngesneden koriander toe.