Recept
« Terug naar recepten
Bami met gemarineerde drumsticks (5 spices)
PT60M
Bami met gemarineerde drumsticks (5 spices)
Een prima combinatie was dit. Je kunt er natuurlijk ook iets anders bij nemen bijvoorbeeld nasi of rijst en groenten. En de gemarineerde drumsticks zijn natuurlijk ook lekker voor op de bbq. Gaar ze wel eerst eventjes voor in de pan dan hoeven ze in de oven of op de bbq alleen nog maar een krokant laagje te krijgen en heb je geen probleem met kip die vanbinnen niet gaar is met alle gevolgen vandien.
Reken wel extra tijd voor het marineren (tenminste 1 uur maar liever langer)
De bami heeft eigenlijk niet meer toevoeging nodig dan de sappen die vrijkomen van de kip die je met marinade en al in de pan voorgaart. Het is een heerlijk sapje en het is dan ook zonde om het anders zomaar weg te gooien.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bami met gemarineerde drumsticks (5 spices) te bereiden
- Maak de marinade van genoemde ingredienten en laat de drumsticks tenminste 1 uur of langer in een afgedekte schaal in de koelkast marineren.
- Snij de kool zeer fijn, de ui in halve boogjes, de champignons in vieren, de paprika, wortel en ham in dunne reepjes.
- Hak de knoflook fijn en snij de lente ui in grove stukken.
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm een braadpan en braad de gemarineerde drumsticks (met marinade) ongeveer 20 minuten aan, pas op dat het niet gaat aanbranden voeg zonodig een klein beetje water toe.
- Doe de drumsticks daarna over in een ovenschaal en gril ze nog ongeveer 10 minuten voor een krokant laagje.
- Verwarm intussen olie in een wok en fruit hierin de knoflook met de uien, voeg de wortel toe, daarna de paprika en de champignons.
- Als de drumsticks onder de grill gaan voeg je het braadvocht aan de bami toe.
- Dan voeg je de fijngesneden Chinese kool toe en de gekookte mie en als laatste strooi je de lente ui er als garnering overheen.
- Dien op samen met de drumsticks.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met kroepoek en atjar of ander tafelzuur.