KookJij

Wokschotel met Oosters gemarineerde speklapjes

Ik had onlangs een heerlijke marinade voor speklapjes voor de bbq. Die speklapjes waren zo lekker gemarineerd dat ik er deze keer een wokschotel mee heb gemaakt. Meestal gebruik ik kip in een wokgerecht maar deze lekkere speklapjes zijn een prima afwisseling. Omdat je de marinade gebruikt om in te wokken heb je eigenlijk verder geen toevoeging van kruiden of specerijen meer nodig.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wokschotel met Oosters gemarineerde speklapjes te bereiden

  1. Maak de marinade en marineer het vlees hierin het liefst 6 uur of langer.
  2. Haal de topjes van de sperziebonen af, snij ze in 2 of 3 stukken en blancheer ze een paar minuutjes, snij de kool, paprika en champignons.
  3. Snij de speklappen in stukjes van 2 tot 3 cm en wok ze in de marinade.
  4. Wok de groenten erbij.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer hier rijst of noedels bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst