TIP: Leg de stokjes al in het water als je het vlees gaat marineren. De
stokjes kunnen zich dan volzuigen met water en daardoor verbranden ze
niet op de bbq. Ook kun je het vlees er beter aandoen en weer afhalen.
Recept
« Terug naar recepten
Marinade voor kipspiesjes met ananas
PT10M
Marinade voor kipspiesjes met ananas
Een eenvoudig te maken marinade die gewone kipfilet verandert in super
malse stukjes vlees die bijna smelten op je tong. De marinade is gemaakt
met ingrediënten uit de Aziatische keuken, daardoor kun je deze spiesjes
niet alleen bij een bbq gebruiken maar zijn ze ook heerlijk bij een Aziatische
maaltijd of rijsttafel. Ook zonder stokjes klaargemaakt in de wok met rijst of
noedels erbij is het een heerlijk gerecht.
De marinade is geschikt voor 1 kilo vlees.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marinade voor kipspiesjes met ananas te bereiden
- Hak de schil de gember en snij deze zo fijn mogelijk, hak de knoflook en peper fijn en meng alle ingrediënten door elkaar.
- Snij de kipfilet in dobbelsteentjes, leg ze in de marinade en schep alles goed door elkaar.
- Laat dit tenminste 6 uur marineren, in de koelkast in een goed afgesloten schaal. Je kunt het gerust al de dag ervoor klaar maken en 24 uur laten marineren het komt de smaak alleen maar ten goede.
- Vlak voor het gaat gebruiken maak je de ananas schoon en snij je deze in blokjes. Maak spiesjes om en om kip en ananas.