KookJij

Pittige groene asperges met krieltjes , ketjap en kipfilet

Snel klaar en boordevol smaak.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige groene asperges met krieltjes , ketjap en kipfilet te bereiden

  1. Snij van de asperges een stukje van de onderkant af. Verdeel alles in 3 stukken.
  2. Kook de asperges 3-4 minuten. Giet af en spoel koud.
  3. Verhit een scheutje olie in de wok en bak de kipfilet blokjes in enkele minuten rondom bruin. Voeg gember, rode peper en knoflook toe en bak alles even mee. Haal dit alles uit de pan, dek af met aluminiumfolie en zet opzij.
  4. Verhit nog een scheutje olie in de wok en bak op hoog vuur de krieltjes in een aantal minuten bruin. ( Je kunt kiezen voor voorgekookte krieltjes. Ik had verse, die ik beetgaar heb voorgekookt en koud gespoeld.
  5. Zet  het vuur lager en voeg de asperges en het sesamzaad  toe. Wok deze enkele minuten mee.
  6. Als de krieltjes voor jou de juiste bite hebben , voeg je de kipfilet toe en een klein scheutje water. laat 2 minuutjes pruttelen en serveer.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

En heerlijk vakantie gerecht. Snel, gezond en alles uit slechts één pan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst