Recept
« Terug naar recepten
Wokschotel met garnalen, noedels en hoisinsaus
PT30M
Wokschotel met garnalen, noedels en hoisinsaus
Zo een wokschotel is bij ons altijd weer een succes. Een beetje afhankelijk
van de ingrediënten die ik in huis heb tover ik elke keer weer een ander
heerlijk gerecht op tafel.
Vanzelfsprekend dus dat je met de ingrediënten kunt "spelen".
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wokschotel met garnalen, noedels en hoisinsaus te bereiden
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm een scheut sesamolie en fruit hierin de knoflook en voeg de fijngesneden wortel toe.
- Voeg dan de schoongemaakte en gehalveerde sperzieboontjes toe, en daarna de gesneden paprika en lente ui (Beetje lenteui achterhouden om mee te garneren). Wok dit tussendoor telkens enkele minuten.
- Doe dan de hoisinsaus, sojasaus en mirin erbij en wok het nog 5-10 minuten. De groenten moeten nog een beetje knapperig blijven.
- Voeg dan de garnalen toe en wok deze enkele minuten mee tot ze mooi roze kleuren.
- Doe de noedels erbij en meng alles goed door elkaar.
- Garneer met (geroosterd) sesamzaad en een beetje lenteui.