KookJij

Wokschotel met garnalen, noedels en hoisinsaus

Zo een wokschotel is bij ons altijd weer een succes. Een beetje afhankelijk van de ingrediënten die ik in huis heb tover ik elke keer weer een ander heerlijk gerecht op tafel. Vanzelfsprekend dus dat je met de ingrediënten kunt "spelen".
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wokschotel met garnalen, noedels en hoisinsaus te bereiden

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm een scheut sesamolie en fruit hierin de knoflook en voeg de fijngesneden wortel toe.
  3. Voeg dan de schoongemaakte en gehalveerde sperzieboontjes toe, en daarna de gesneden paprika en lente ui (Beetje lenteui achterhouden om mee te garneren). Wok dit tussendoor telkens enkele minuten.
  4. Doe dan de hoisinsaus, sojasaus en mirin erbij en wok het nog 5-10 minuten. De groenten moeten nog een beetje knapperig blijven.
  5. Voeg dan de garnalen toe en wok deze enkele minuten mee tot ze mooi roze kleuren.
  6. Doe de noedels erbij en meng alles goed door elkaar.
  7. Garneer met (geroosterd) sesamzaad en een beetje lenteui.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst