Recept
« Terug naar recepten
Runderstoofvlees met Japans zevenkruidenpoeder Shichimi Togarashi
PT150M
Runderstoofvlees met Japans zevenkruidenpoeder Shichimi Togarashi
Dit is een runderstoofpotje met een Japans tintje. Ik heb de Shichimi
Togarashi kruiden uit de bekende vierkante blikjes van Jonnie Boer gebruikt
om dit heerlijke stoofpotje mee te maken. Maar er zijn natuurlijk ook andere
merken die dit mengsel verkopen.
Ik heb, zoals ik wel vaker doe, de groenten erbij in gedaan maar je kunt
natuurlijk ook altijd een afzonderlijk groentegerecht maken. Ik heb deze
gewoonte overgehouden uit de tijd dat mijn kinderen, toen ze nog klein
waren, slechte groente eters waren en dan was aan het einde van de
maaltijd mijn vleesgerecht altijd op en bleef ik met de groenten zitten.
Ik heb toentertijd deze creatieve oplossing bedacht en eigenlijk vind ik het
wel makkelijk zo, zeker als je er 2 dagen van wilt eten en dat gaat prima
want de tweede dag is het misschien nog wel lekkerder.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Japan
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderstoofvlees met Japans zevenkruidenpoeder Shichimi Togarashi te bereiden
- Snijd het vlees in dobbelsteentjes en meng het 7-kruidenmengsel en pezo erdoorheen. Laat het een half uurtje intrekken.
- Smelt een klont roomboter in een braadpan en voeg er een flinke scheut olie aan toe. Bak hierin het vlees rondom aan.
- Snij de ui en knoflook fijn en doe het bij het vlees en laat het 5 minuutjes meefruiten.
- Voeg dan de mirin, sojasaus en rijstazijn toe en roer alles door elkaar.
- Doe de hete bouillon erbij en laat het 2 uurtjes op een klein pitje zachtjes sudderen. (Let op dat het niet aanbrand, voeg eventueel een beetje bouillon of water toe).
- Voeg dan de broccoli in kleine roosjes en de shi take toe. Laat dit ongeveer een kwartiertje zachtjes meesudderen.
- Beoordeel dan of de saus niet te dik of te dun is. Voeg indien nodig vocht toe, of als het te dun is bind het dan een beetje.
- Doe als laatste de taugé erdoorheen.
- Strooi er voor het serveren wat koriander en lente uitjes overheen.
- Optioneel: Je kunt er ook nog een beetje geroosterd sesamzaad overheen strooien.