KookJij

Kip Gon Bao

Een tijdje geleden was ik met een groepje (ex)collega's bij een wokrestaurant. Heerlijk om er van alles en nog wat uit te proberen. Zelf leuke combinaties bedenken is daar makkelijk want alle ingrediënten staan er voor het grijpen en het is elke keer weer een verrassing hoe het smaakt. Een van de sauzen die ik erbij had was de Gon Bao saus en die vond ik zo lekker dat ik thuis eens ben gaan kijken of ik zoiets zelf zou kunnen maken. Ik vond op internet een recept dat ik als leidraad heb gebuikt. Zo is dit recept dus tot stand gekomen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Aangepast recept van Internet, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Gon Bao te bereiden

  1. Maak de marinade, doe de kip stukjes erin en zet dit ongeveer een half uur in de koelkast.
  2. Meng alle ingrediënten voor de saus en zet deze apart.
  3. Hak de knoflook en de gember, snij de lente ui en rooster de noten.
  4. Verhit de wok goed en doe er de olie in, schroei hierin de stukjes kip rondom dicht en voeg na ongeveer 2-3 minuten de knoflook en de gember toe. Laat dit even meebakken maar zorg dat de knoflook iet verbrand.
  5. Voeg de saus toe en laat dit even doorwarmen en voeg de lente ui toe. Indien nodig kun je nog een klein beetje water toevoegen.
  6. Voeg als laatste de geroosterde noten toe.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer met rijst en een groente gerecht, denk hierbij bijvoorbeeld aan broccoli of boontjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst